Ruim 18 jaar geleden vroeg Uitgeverij Kluitman of ik kinderboeken wilde gaan maken over een beertje. Ze hadden mijn wens- en geboortekaarten met lieve bruine beertjes gezien en zagen mogelijkheden om daarmee een serie kinderboeken te ontwikkelen. Dat is Bobbi geworden.

Intussen zijn er 36 verschillende Bobbi-voorleesboeken over allerlei onderwerpen die jonge kinderen aanspreken. Ook kwamen er kartonnen boekjes, uitdeelboekjes, een kleur- en stickerboek, een geluidenboek en een lieve Bobbi-knuffelbeer en steeds opnieuw mag ik voor Uitgeverij Kluitman een nieuw Bobbi-boek maken.

Bijna dagelijks krijg ik leuke berichten van (groot)-ouders en juffen/meesters die werkzaam zijn met peuters en kleuters. Zij merken dat de kinderen soms alleen uit de Bobbi-boeken willen worden voorgelezen. Natuurlijk is dat een geweldig compliment.

Door vraag vanuit de kinderopvang is het VVE-pakket ‘Bobbi op de groep’ ontwikkeld door pedagogisch medewerkers die werkzaam zijn met jonge kinderen. Zij weten precies wat nodig is om spelenderwijs de taalontwikkeling te bevorderen en hebben een prachtig pakket samengesteld. Het programma zit goed in elkaar en er is overal aan gedacht!
Behalve de Bobbi-handpop en de kleine knuffelvriendjes, zijn er praatplaten, dagritmekaarten en alles wat nodig is om met de kinderen plezier te beleven en samen met Bobbi allerlei stimulerende activiteiten te ondernemen.

Degenen die in de gastouderopvang, de kinderopvang of peuterspeelzalen het pakket zijn gaan gebruiken zijn enthousiast en dat brengen ze over op de kinderen. Die zijn allemaal dol op Bobbi!